Oude-Tonge actueel 

www.meteo-oudetonge.nl

Het weer van: 14-07-24tijd:15:18
Temperatuur: 20.6░C
Luchtvochtigheid: 69%
Windrichting: WNW snelheid: 9.7 km/hr
Barometer: 1011.6 hPa trend: Steady
Neerslag:   0.0 mm

5:42

21:55

Welkom bij Meteo Oude-Tonge.     

HET STATION

Het weerstation is gevestigd in Oude-Tonge op het Zuid Hollandse eiland Goeree Overflakkee en is sinds begin 2000 actief.

De co÷rdinaten voor dit weerstation zijn 51░41'42"NB, 4░12'37"OL.

Er wordt gemeten volgens de richtlijnen van het VWK ( Vereniging voor weerkunde en klimatologie) d.w.z. dat de waarnemingen worden gemeten tussen 19.00 uur en de volgende dag 19.00 uur (zomertijd: 20.00 uur- 20.00 uur). De gegevens van het weerstation, zoals dit wordt weergegeven op deze site, worden gemeten tussen 0.00 uur en 24.00 uur. 

De classificatie van het weerstation is StR. Om de waarnemingen zo goed mogelijk te kunnen vergelijken wordt een stationsclassificatie gehanteerd. De classificatie bestaat uit 2 of 3 letters. De eerste geeft de invloed van bebouwing / obstakels op het station, de tweede en derde letter zeggen iets over de gebruikte thermometers en regenmeter. De classificatie voor dit station is dus:

S   Het station staat in ( de nabijheid van) de bebouwde kom van een dorp of stad.

t    De temperatuur wordt gemeten met niet-geijkte thermometers.

R  De neerslag wordt gemeten met een Hellman regenmeter.    

GESCHIEDENIS

Na een paar jaar met een simpel weerstation de waarnemingen te hebben bekeken, ben ik in november 2000 deze ook gaan vastleggen.

In 2001 heb ik een Instromet Met-log weerstation aangeschaft. Dit type weerstation werd toen ook door onder andere Ed Aldus gebruikt.

In het begin werd alleen de minimum temperatuur, maximum temperatuur en neerslag geregistreerd, later zijn hier luchtdruk, windsnelheid en windrichting aan toegevoegd. 

Inmiddels is dit weerstation vervangen door de Davis Vantage pro 2, met de komst van dit weerstation staan de waarnemingen on-line.  

WAARNEMINGEN

Een overzicht van de waarnemingen wordt 1x per maand toegevoegd aan deze homepage, zie archief button.

De waarnemingen zijn officieel gestart in november 2000.

 

 weer